Jdi na obsah Jdi na menu
 


4. ročník bowlingového turnaje

1. 5. 2009

4. ročník bowlingového turnaje

(22. dubna 2009)

     Všichni ti, kdož měli zájem zažít netradiční odpoledne ve společnosti kolegů z celních úřadů a bowlingových drah, museli si 22. dubna (letošního roku) vyhradit část odpoledne, případně večera, kdy se konal již čtvrtý ročník bowlingového turnaje o putovní pohár Klubu celníků Praha. Přestože byl začátek sportovního klání určen úderem páté odpolední, většina z přihlášených 24 čtyřčlenných týmů se na místo konání ve Sportcentru hotelu DUO v pražské městské části Střížkov dostavila už kolem 16té hodiny, nejspíš z důvodu ochutnávky kvality místních nápojů. Jelikož se většina zúčastněných sportovců navzájem znala, připomínaly první minuty turnaje spíše sraz třídy ze střední školy. Každému týmu byl po příchodu věnován rozpis, ve kterém našli složení ostatních družstev a především časový náčrt turnajových událostí.
     První kolo začalo podle rozvrhu lehce po 17 hodině, kdy prvních 12 družstev otevřelo výsledkový účet turnaje. Ten, kdož nebyl s konečným skóre prvního kola plně spokojen, mohl si kuželkovou náladu vylepšit už při druhém kole, které následovalo po odehrání prvního kola druhé poloviny startovního pole. Kuželky padaly jak kosené, bowlingové koule se pomalu nestačily vracet zpět, tak s chutí se všichni zapojili do utkání o putovní pohár Klubu celníků Praha.
     Někomu štěstí přálo, jiní ho zapomněli doma. Výsledné sčítání počtu kuželek, které jednotliví hráči nemilosrdně poslali k zemi, určilo s konečnou platností tři nejlepší týmy, které si odnesly hodnotné výhry a ten úplně nejlepší odešel s již zmiňovaným pohárem. Z prvního místa se radoval tým „Boulaři“ z Celního úřadu Benešov ceny za druhé místo si odnesli hráči týmu „Rafani“ z Celního úřadu Praha D5 a třetí příčku obsadil jeden z týmů Celního úřadu Praha 1, konkrétně „Rypáci“. Mimo ohodnocení týmů s největším náhozem za obě kola byl vyhlášen i titul „Bowlingový démon“, kterým nebyl ohodnocen jen nejlepší muž turnaje, Roman Prošek z týmu „Rafani“ CÚ Praha D5, ale i nejlepší žena, Romana Horčíková z týmu „Čertice“ Celního úřadu Mělník.
     Dobrá nálada a přátelská atmosféra, která byla cítit už v prvních minutách turnaje, se nesla celým sportovním odpolednem. Toto odpoledne pro některé skončilo před 21hod., kdy se vyhlášením výsledků celý turnaj ukončil, někteří si radovánky prodloužili až do pozdních večerních hodin. Všem, kteří by chtěli vychutnat prostředí kvalitního turnaje a velkolepých sportovních zážitků, doporučujeme přihlásit se do příštího ročníku.

Text: Myshaneck

Shrnutí výsledků:

1. místo Boulaři - Jan Žák, Tomáš Pilc, Aleš Forejt, Petr Vesecký

2. místo Rafani - Roman Prošek, Roman Bílý, Jan Feč, Martin Šimon

3. místo Rypáci - Jaroslav Veselý, Martin Appelt, Jan Růžička, Petr Rudolf


Titul "Bowlingový démon"  získali Roman Prošek a Romana Horčíková

Foto z akce zde.