Jdi na obsah Jdi na menu
 


CLO Carp Tour Smikov 2010

21. 7. 2010

 

Početná skupina zaměstnanců Celního úřadu Benešov, je příznivcem rybářského cechu. Jejich náklonost k rybaření se letos již druhým rokem přetavila v jednodenní regionální rybářské závody družstev CLO Carp Tour Smikov. Závody pořádané primárně pro zaměstnance Celního úřadu Benešov nalezly své účastníky také mezi zaměstnanci Generální ředitelství cel, Celního ředitelství Praha a ostatních podřízených úřadů a také mezi dalšími příznivci rybaření z řad kamarádů a přátel benešovských celníků.
      Aby se dvoučlenné družstvo mohlo na konci závodního dne těšit z vítězné trofeje, bylo třeba přesvědčit o chutnosti svých návnad co nejvíce kaprů nebo amurů. Za každý centimetr těchto ryb si družstvo připisovalo do úlovkového lístku jeden bod. Vedle toho byla připravena také trofej pro největšího kapra dne. Komfort závodících zajišťovalo připravené občerstvení a tak i rybáři, kteří nebyli ve svém snažení zcela úspěšní, nesli svůj osud statečně a s úsměvem na tváři.
     Nakonec bylo v průběhu závodů z vod smikovského rybníka nedobrovolně na břeh vytaženo 32 kaprů, z nich největší uvázl na háčku kolegy Zdeňka Pejřimovského a měřil úctyhodných 72 cm. Čtvrté místo, první oceněné pro sebe ulovili kolega Ladislav Topol se synem Ladislavem Topolem ml. z družstva SIVEN, kteří získali 145 bodů. Na pomyslné bronzové příčce stanuli kolegové Robert Střelka a Zdeněk Pejřimovský, z družstva TULÁCI s 360 body. Po vítězství sahali a nakonec zůstali těsně pod vrcholem stříbrní, Martin Kolář a Ondřej Hořejší, družstvo HALIBUT TEAM BYSTŘICE a 409 bodů. Letošní vítězství uvázlo na háčku kolegovi Miroslavu Topolovi a dnes již bývalému dlouholetému kolegovi Michalu Janatovi z týmu s příznačným vítězným jménem HOLDEGRONI. Jejich zisk měřených 412 cm a tedy 412 bodů letos nedokázalo jiné družstvo předčit.
     Druhý ročník rybářských závodů družstev CLO Carp Tour Smikov uzavřel předáním trofejí vítězům ředitel Celního úřadu Benešov pan ing. Jan Pivoňka. K možnosti uspořádat závody přispěli výraznou měrou Klub celníků při Celním ředitelství Praha a také sponzoři, kterým organizátoři touto cestou děkují, neboť bez jejich přispění by závody nebylo možné uspořádat.
     Na závěr si neodpustím poznámku, že letošní CLO Carp tour bylo zřejmě vítaným nácvikem na o týden se konající závody CLO kapr 2010, z kterého závodníci z Celního úřadu Benešov přivezli první místo v jednotlivcích a také trofej pro vítězné družstvo. Se všemi příznivci Petrova cechu se tímto ohlédnutím loučíme s letošním ročníkem závodů zároveň se těšíme nashledanou na Smikově v příštím roce u třetího ročníků.
 
Petrův zdar !!!
 
                                                                                                                      kolektiv zaměstnanců
                                                                                                                    Celního úřadu Benešov
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář