Jdi na obsah Jdi na menu
 


pozvánka na komentovanou prohlídku Vyšehradu

28. 4. 2014

 P O Z V Á N K A

NA KOMENTOVANOU PROHLÍDKU VYŠEHRADU

 

vysehrad.gif

Vydejte se s námi do historie a poznejte legendy, které se pojí k Vyšehradu.  Během 90 minut navštívíte jeho nejzajímavější místa. Podíváte se do  Cihelné brány, jejíž expozice dokumentuje Vyšehrad, jako pevnost a projdete tajemnými kasematy až do podzemního sálu Gorlice, kde se ukrývají originály soch z Karlova mostu.  Průvodce Vám představí i exteriéry Vyšehradu: nezapomenutelné pohledy na Prahu, vyšehradské opevnění a brány, legendární Čertův sloup, Libušinu lázeň a vyšehradský hřbitov, jemuž vévodí monumentální hrobka Slavín.

Datum konání prohlídky: sobota dne 24. května 2014 od 13.00 hodin

Sraz účastníků nejpozději v 12:45 u informačního centra Špička v ulici V Pevnosti (infocentrum Špička najdete po projití první vstupní bránou ve směru od metra Vyšehrad Táborskou bránou) po pravé straně, hned naproti Jedličkova ústavu), kde nás vyzvedne průvodce. Vstupné vybereme najednou a předáme průvodci před zahájením prohlídky.

Cena za 90 minutovou vycházku s průvodcem je 120 Kč / osobu při minimálním počtu 10 osob ve skupině.  Zlevněná cena pro seniory a studenty je 90 Kč / osobu při minimálním počtu 20 osob ve skupině. (v ceně je zahrnuto vstupné do Cihelné brány, Kasemat a podzemního sálu Gorlice, tištěný průvodce s mapou). V ceně není zahrnuto vstupné do chrámu sv. Petra a Pavla (ten spravuje farnost), jeho návštěvu ani nelze včlenit do komentované prohlídky, ta je časově omezená. Komentovaná prohlídka končí návštěvou podzemního sálu Gorlice, poté bychom si prohlédli chrám sv. Petra a Pavla sami. Chrám je otevřen do 16.00 hod., vstupné je 30,-Kč/snížené 10,-Kč.

 

Závazné přihlášky pošlete na adresu:

vysehrad@celnik.eu nejpozději do 5. května 2014. K přihlášení na akci použijte připojený formulář ZÁVAZNÁ PŘIHLÁŠKA NA KOMENTOVANOU PROHLÍDKU VYŠEHRADU, kde kromě jména zaškrtnete i typ osoby (pro zaslání závazné objednávky musíme uvést přesný počet a typ účastníků).

 

 icoWord.gif  VYŠEHRAD-přihláška.rtf

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

dotaz

(Ivana Vaňková, 12. 5. 2014 22:00)

Dobrý den, mám dotaz, zda jsou ještě volná místa na prohlídku Vyšehradu, ráda bych se s manželem prohlídky zúčastnila. Ivana Vaňková CÚ pro hl. m. Prahu