Jdi na obsah Jdi na menu
 


pozvánka na zájezd do Plzně

26. 3. 2013

 POZVÁNKA NA ZÁJEZD DO PLZNĚ

 

Klub celníků Praha pořádá v sobotu dne 20. 4. 2013 výlet do Plzně spojený s návštěvou stálé výstavní expozice historie celnictví a exkurzí do pivovaru Pilsner Urquell

Program akce:

        Sraz účastníků v sobotu dne 20. 4. 2013 v 8.15 před budovou GŘC (odjezd minibusem v 8.30)

·       V 10.00 návštěva stálé výstavní expozice historie celnictví, která je u místěna ve sklepních prostorách budovy bývalého CŘ Plzeň v ulici Antonína Uxy 11. Exponáty jsou uspořádány ve čtyřech místnostech a spojovacích chodbách. Prohlídka trvá cca 30 min., poté bude pan Mgr. Karel Sedláček, který nás expozicí bude provázet, připraven odpovědět na naše zvídavé dotazy.

·   Potom bychom šli poobědvat. Z praktických důvodů by bylo vhodné přesunout se do areálu pivovaru, kde bychom mohli zajít na oběd do restaurace Na Spilce, která nabízí tradiční českou kuchyni a vynikající piva z nabídky pivovaru Plzeňský Prazdroj. Restaurace se nachází v prostorách bývalého kvasného sklepa, tzv. spilky, přímo v areálu pivovaru a je největší pivnicí v Čechách s kapacitou 550 míst. Za hezkého počasí je možno posedět i v zahradní restauraci na nádvoří pivovaru, která je každoročně otevřena od dubna do září.

·  Prohlídka pivovaru – prohlídková trasa Pilsner Urquell je pro naši skupinu objednaná na 13.30 hod. a trvá cca 100 min. Podrobnosti níže:

 

Doporučuje se návštěvu pivovaru ukončit posezením v restauraci Na Spilce, kde plánujeme oběd, tak uvidíme J.

Počet účastníků akce je omezen počtem míst v minibusu, který pojme 26 osob. Takže kdo bude rychlejší a přihlásí se dříve, ten jede J.

hlaste se na email: posta@celnik.eu

 

Setkejte se s legendou Pilsner Urquell

Historie legendárního ležáku Pilsner Urquell se začala psát roku 1842 v plzeňském pivovaru a od té doby se jeho věhlas rozšířil do celého světa a stal se inspirací pro více než dvě třetiny všech na světě vyrobených piv, které jsou dodnes označovány pils, pilsner, pilsener.

Co vás čeká během prohlídky Pilsner Urquell plné zážitků:

  • seznámíte se s historií a tajemstvím výroby legendárního ležáku Pilsner Urquell
  • prohlédnete si autentická místa pivovaru, kde se pivo Pilsner Urquell od roku 1842 vyrábí
  • provedme Vás mimo jiné moderní stáčírnou s kapacitou 120 000 lahví za hodinu, unikátní expozicí surovin či historickou a současnou varnou Pilsner Urquell
  • neodmyslitelným završením prohlídky pivovaru Pilsner Urquell je návštěva historických pivovarských sklepů, kdeochutnáte nefiltrované a nepasterizované pivo Pilsner Urquell čepovaného přímo z dubových ležáckých sudů (pouze pro starší 18 let)

Upozornění pro nezletilé návštěvníky!!!

Pro mladší 18ti let je vstup na standardní prohlídkovou trasu Pilsner Urquell povolen pouze se souhlasem a pod trvalým dozorem rodičů či jiné odpovědné doprovázející osoby starší 18 let a plně způsobilé k právním úkonům (např. učitele, průvodce).

Praktické informace:

  • Prohlídkovou trasu Pilsner Urquell lze absolvovat pouze s průvodcem.
  • Kapacita skupiny na prohlídku pivovaru Pilsner Urquell je max. 50 osob
  • Pro samostatnou rezervaci je počet osob ve skupině minimálně 10
  • Prohlídka Pilsner Urquell je bezbariérová
  • Pro návštěvu sklepů doporučujeme teplejší oblečení - teplota se pokynuje okolo +8°C.

Vstupné: 140 Kč / dospělí, 80 Kč / děti, studenti do 26 let, důchodci nad 70 let.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář