Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pozvánka pro členy KCP do divadla

21. 5. 2009
Klub celníků Praha pořádá návštěvu divadelního představení Blbec k večeři. Přestavení se koná dne 23.6. 2009 (úterý) v 19.00 hod. v  DIVADLE BEZ ZÁBRADLÍ, které sídlí v paláci Adria, v Jungmannově ul. č. 36/31 na Praze 1. Závazné objednávky eviduje  Ing. Martin Dušáka, a to následujícím způsobem: e-mailem m.dusak@cs.mfcr.cz nebo tel. 607706888 (zle zaslat pouze sms). Celkový počet objednaných vstupenek činí 30 ks v hodnotě 390,-Kč/ks, takže rozhoduje Vaše rychlost. Příspěvek KCP činí 300,-Kč/ks pro člena KCP, pokud tuto částku již nevyčrpal v r. 2009.
Francis Veber:
Blbec k večeři
Překlad:
                                       Antonie Miklíková Görök
Režie:
                                                 Jiří Menzel
Hrají:
Václav Vydra, Veronika Freimanová/Jana Boušková, Josef Carda, Rudolf Hrušínský, Jana Švandová/Naďa Urbánková, Jiří Menzel/Zdeněk Žák

Obrazek

Stručný obsah hry:

 

V této bláznivé francouzské komedii platí, že "kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá" a "kdo se směje naposled, ten se směje nejlíp." Proto si dejte pozor, něž někoho prohlásíte za blbce a budete se chtít bavit na jeho účet. Může se vám stát, že blbcem zůstanete na posměch vy sám.
Ohlasy v tisku:
"Svižná Menzelova režie, plná zajímavých nápadů a jemných gagů, a brilantní herecké výkony - to vše zaujalo plně publikum."
(avP, Slovácké noviny, 20.10.1999)
"Blbec k večeři ctí francouzskou komediální školu, jež dovedně kupí ztřeštěné situace a utahuje si přitom z lidských nectností. Nepouští se sice do žádných hlubokých psychologických rozborů, ale od herců vyžaduje přesné vykreslení charakterů, aby mělo představení ten správný říz. A to se povedlo přesně vystihnout Menzelovi, jenž inscenaci prošpikoval i klasickými gagy. Představení dominuje Francois Josefa Cardy, jehož bezelstná hloupost budí tu výbuch smíchu a hned je zase odzbrojující způsobem dojímavá."
(Z.A.Tichý, Mladá fronta Dnes, 4.2.1998)
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář