Jdi na obsah Jdi na menu
 


VIII. ročník turnaje v malé kopané – Jíloviště 2010

18. 10. 2010
VIII. ročník turnaje v malé kopané – Jíloviště 2010 -ohlédnutí
Na schůzi Klubu celníků Praha (v prosinci 2009), kde došlo ke schválení plánu činnostimj.  i sportovních akcí pro rok 2010, začali přípravy na organizaci letošního osmého ročníku. V lednu bylo potřeba všeadministrativně připravit pro zařazení do plánu akcí FKSP na rok 2010. Po vydání zásad nám bylo jasné, že uspořádání letošního ročníku bude náročnější než v letech minulých a to i díky značně zkrácenému rozpočtu přidělených prostředků z FKSP.
Od nezbytných organizačních záležitostí se však vrátím k samotnému fotbalovému turnaji. 18. září 2010 v 9 hodin ráno poprvé zazněla na hřišti TJ Jíloviště píšťalka, která svolala k zahájení turnaje šest přihlášených mužstev. Poté co byly sdělenynezbytné organizační pokyny, začal první zápas turnaje. Pro letošní turnaj byla zvolena herní varianta – každý s každým a tak všichni věděli, že budou během dne hrát 5 zápasů a mohli si tak lépe rozložit své síly. Po prvních zápasech mi byli jasné dvě věci – i letos nám vyjde počasí (sluníčko svítilo a jen občas se schovalo za plujícími mraky) a počet vstřelených branek bude mnohem vyšší než v předchozích letech (důvodem byly větší branky), což se rovněž potvrdilo. Kolem poledne nepohrdli hráči i organizátoři, služeb „stravovací čety“ z jílovišťské celní školy, a dopřáli si něco z připraveného občerstvení. Poté již byl čas opět pro organizátory, kteří připravovali věcné ceny, diplomy a poháry pro jednotlivá družstva. Po posledním zápase to vypadalo jako po uzavření volebních místností – každý chtěl vědět, kdo vyhrál, kdo bude ještě na bedně atd. Z předběžných výsledků bylo jasné pouze, kdo skončí na posledním místě a kdo se stane nejlepším hráčem – střelcem turnaje (stal se jím Ondřej Fiala z DHL). O poháru pro nejlepší brankáře rozhodli svými nominacemi rozhodčí a oba se shodli na Pepovi Bradovi z mužstva KCP & CŘ. Ovšem spočítat výsledky na druhém až čtvrtém místě nebylo vůbec jednoduché, ale za pomoci pravidel, jejichž existence se letos osvědčila, byly výsledky spočítány a následně v prostorech tribuny fotbalového hřiště vyhlášeny. Vyhlášení výsledků se ujal Pepa Dörfl a předávání cen Maruška Bubeníková a pan Franěk z DHL. Zde je potřeba zmínit omluvu vedení Celního ředitelství i Generálního ředitelství cel, kteří se z pracovních nebo soukromých důvodů museli z letošního ročníku omluvit.
Po vyhlášení výsledků (podrobnosti jsou uvedeny níže) následoval již tradiční společenský večer v prostorech celní škole. Bohužel této společenské části turnaje se většina účastníků nezúčastnila, ale i tak se večer povedl a nad skleničkou piva, vína nebo něčeho ostřejšího se rozebírali jak zážitky z končícího dne, tak jak tomu bývá tak také i pracovní otázky.
V průběhu večera, slovenští kolegové, konkrétně kolega Šuštiak, prezentovali skupině, která se podílí na přípravách a zahájení virtuálního muzea – „ Historie celnictví“ , část dokumentů, kterou má zatím k dispozici. Materiálu je opravdu hodně a z celé prezentace je zřejmé, že pan kolega je tímto projektem nesmírně zaujat a lze se jenom těšit na celé jeho otevření. Zde bych chtěl také ještě vyzvat všechny kolegy a kolegyně, zejména ty dříve narozené, pokud mají nějaké starší celní materiály, fotodokumentaci, zda by je pro potřeby virtuálního muzea nezapůjčili či nepředali. Informace lze získat u p. Dörfla nebo pí. Bubeníkové.
Na závěr bych chtěl poděkovat všem, kteří se na přípravě turnaje podíleli – personálu celní školy (Hudeček, Hrubá a další), pracovníkům CŘ a členům KCP (Bubeníková, Malý, Kučírková, Křivka,Křivková, Staněk, Pešková, Procházka a další), všem hráčům, rozhodčím, členůmTJ Jíloviště, ale i dalším, kteří se podíleli na doprovodném programu pro kolegy ze Slovenska (Jiří Čapek z GŘC, Jiří Pilát z celnice v Uhřiněvsi) a v neposlední řadě i p. Hnízdilovi,Fraňkovi a sl. Šamlové ze společnosti DHL bez jejichž podpory by se turnaj nemohl konat.
Konečné pořadí turnaje: 1. CÚ Praha D5, 2. DHL, 3. KCP & CŘ, 4. Klub celníků Michalovce, 5. CÚ Praha D1, 6. CÚ Kladno
Nejlepší hráč (střelec) turnaje: Ondřej Fiala (DHL) - 13 branek
Nejlepší brankář turnaje: Josef Brada (KCP & CŘ)
Statistika: Během turnaje bylo odehráno 15 zápasů, vstřeleno 95 branek (1 vlastní) a podílelo se na nich 25 hráčů, nebyla udělena žádná žlutá ani červená karta, žádný zápas neskončil remízou, nejvyšší výhra 10:0, 2 zápasy skončili těsně 2:1, nejvíce branek v utkání 11 (10:1), 
VÝSLEDKOVÝ SERVIS:
-         Výsledková tabulka
-         Tabulka střelců
Spolok colnikov SK
:
Praha D1
Praha D5
:
DHL
Kladno
:
KCP & CŘ
Praha D1
:
Praha D5
KCP & CŘ
:
Spolok colnikov SK
DHL
:
Kladno
Spolok colnikov SK
:
Praha D5
Kladno
:
Praha D1
KCP & CŘ
:
DHL
Praha D5
:
Kladno
Spolok colnikov SK
:
DHL
Praha D1
:
KCP & CŘ
Spolok colnikov SK
:
Kladno
Praha D5
:
KCP & CŘ
Praha D1
:
DHL